D. 23 september 2024

Faldstammerenovering er et miljøvenligt og økonomisk godt valg

Faldstammerenovering – et miljøvenlig og økonomisk godt valg

I Danmark står bygge- og anlægsbranchen for omtrent 30 % af de samlede Co2 udledninger. I 2030 skal Danmark have reduceret sin udledning af drivhusgasser med 70 procent i forhold til 1990, og det kræver, at vi træffer grønne beslutninger i bygge- og anlægsbranchen!

 

Nedrivning producerer store mængder affald

Udover Co2 udledninger står bygge- og anlægsvirksomhed for 40 % af alt affald i Danmark, og meget af det affald kommer fra nedrivninger. (Miljøministeriet).

” Der er et kæmpe potentiale for bedre ressourceudnyttelse i byggebranchen, og derfor skal vi tænke mere bæredygtigt, så vi skaber mindre affald og mindre spild, samtidig med at vi genanvender og genbruger flere af de allerede eksisterende materialer. “– miljøminister Magnus Heunicke.

For at byggesektoren skal blive mere miljøvenlig skal vi tage løsninger i brug, der holder ressourceforbruget nede, og bruger de eksisterende materialer. Strømpeforing sig ud som en god løsning til at mindske ressourcespild ved kloakrenovering.

 

Indgribende at udskifte afløbsrør

Der kommer stadig nye krav til genbrug af brugte byggematerialer, men det er ikke alt, der egner sig til genbrug. Afløbsrør er en af de mest indgribende dele at udskifte i en bygning, da man ofte skal banke væggen ned for at komme ind til røret.

Stigende krav til brandsikring, gør udskiftning af faldstammer til en markant dyrere løsning, end f.eks strømpeforing af eksisterende faldstammer. Samtidig er det svært at finde gode genbrugsmuligheder for gamle rør. Genbrug af afløbsrør er i praksis ikke muligt – bortset fra med strømpeforing.

 

Strømpeforing er genbrug

Med strømpeforing genbruger vi de gamle afløbsrør ved at de  fungerer som støbeform for den strømpe vi installerer. Derved bliver strømpen et nyt rør inde i det eksisterende rør.

Strømpeforing fra kælder

Stroempeforing af faldstamme

Renovering udelukker ikke udskiftning

Ingen rørsystemer er ens, og nogle gange er det fornuftigt med en kombination af strømpeforing og udskiftning af rør.

Hvis hele rørsystemet skal renoveres, kan strømpeforing af indmurret afløbsrør kombineres med udskiftning af rør, der er synlige rør.

 

Nye rør

 

Miljø og økonomi går hånd i hånd

En barriere for genbrug generelt er, at det ofte er dyrere at genandvende frem for at udskifte. Med strømpeforing genbruger vi afløbsrørene uden at banke vægge ned hvilket reducerer omkostningerne markant.

Beboerne skal heller ikke genhuses under renoveringen, og naboerne udsættes heller for lige så meget byggestøj, som kan være tilfældet ved totaludskiftning.

Ved strømpeforing, holder vi omkostningerne og forstyrrelserne nede. Dette mindsker foreningens behov for finansiering, hvilket bidrager til at holde huslejen nede, og salgsprisen oppe.

 

Så godt som nyt

Slutproduktet ved strømpeforing danner et nyt selvbærende rør. Fordi rørsystemet anses for at være så godt som nyt efter strømpeforing, kan det føre til en lavere forsikringspræmie.

Her ser du en illustration af en faldstamme efter strømpeforing. Som kan kan se er der et helt nyt og tæt rør – klar til brug.

Faldstamme før og efter strømpeforing

Teknisk Godkendelse er kundens tryghed

Aarsleff Rørteknik var de første i Danmark til at blive optaget i Dansk industris kontrolordning for faldstammerenovering.

Når du vælger en leverandør som er med i kontrolordningen, skal du kunne stole på, at det renoverede rørsystem opfylder alle nutidens krav og specifikationer.

 

Vælg ikke et produkt, vælg en partner!