Bliv klogere på strømpeforing af kloak

Når der er problemer med kloakering, kan det være svært at navigere i alle mulighederne for reparation. På denne side kan du læse mere om en af mulighederne for reparation af en defekt kloak, nemlig strømpeforing.

Her kan du blandt andet finde information om processen, fordele samt hvor lang tid en strømpeforing tager. Så hvis du mistænker problemer med kloakken i dit hjem eller på din virksomhed, så læs med her.

Hvad er strømpeforing af kloak?

Strømpeforing er en effektiv og sikker måde at reparere defekte kloakledninger. Ved en strømpeforing reparerer man ikke på de gamle rør, men indsætter derimod nyt materiale, der kan sørge for, at de gamle rør ikke længere har lækager. Dette er grunden til, at det kaldes strømpeforing.

Forestil dig en strømpe, der indsættes i rørene for at få dem til at slutte tæt. Har du en strømpe med hul i, vil tæerne stikke ud, men indsætter du en ny strømpe i den gamle, vil tæerne ikke længere stikke ud, når du tager dem på. På samme måde fungerer strømpeforing af kloakker.

Men strømpeforing kan ikke kun benyttes til defekte kloakrør, for med tiden har man udviklet metoden, så det også kan bruges til at reparere faldstammer og afløb. Det gør det til en utrolig alsidig metode.

Hvordan foregår strømpeforing af kloak?

Når man foretager en strømpeforing af kloakken, skal man ikke grave rørene fri, for derefter at kunne udskifte dem med nye rør. I stedet vil man sende et nyt rør gennem det gamle, som så vil udfylde det gamle rør og derved dække alle eventuelle sprækker og huller, der måtte være.

Strømpeforing foregår ved, at man sender en glasfiberslange ned gennem de gamle rør, hvilket også betyder, at det er yderst holdbart og stærkt materiale, der sørger for, at de sprækker og huller der dækkes, ikke på nogen måde kan lække igen.

Men inden man når så langt, skal rørene efterses, så kloakmesteren ved hvilken tilstand, de er i. Derefter kan rørene blive gjort klar til, at glasfiberslangen kan indføres, hvorefter det inspiceres, at den ligger hensigtsmæssigt.

Slutteligt vil glasfiberslangen blive blæst op, så den fylder de eksisterende rør ud, og tætner eventuelle lækager, hvorefter slangen klippes til. Derefter tjekkes det, hvorvidt processen har været vellykket, så problemerne med kloakken ikke længere er til stede, og den igen er fuldt funktionel.

Stroempeforing af kloak

Hvorfor vælge strømpeforing frem for andre muligheder?

Der findes mange måder at reparere defekte kloakrør, så hvorfor vælge strømpeforing?

En holdbar løsning

En af fordelene ved at vælge strømpeforing er, at det er en økonomisk løsning, der samtidig har en utrolig lang holdbarhed, der sagtens kan måle sig med holdbarheden på en traditionel løsning.

En strømpeforing kan holde mellem 50 og 100 år, så du er sikker på, at du ikke står med samme problem igen efter 5 år. Det er altså ikke en lappeløsning, selvom metoden kan minde om at stoppe gamle strømper. Rørene bliver så gode som nye.

Minimale gener

I modsætning til en traditionel renovering og reparation af kloakker, skal der ved strømpeforing ikke graves nogle rør op. Det sparer selvsagt utrolig meget tid i processen samtidig med, at det naturligvis heller ikke ser så voldsomt ud. For selvom der i processen godt kan være byggemaskiner og lignende på stedet, er det småting, i forhold til hvordan der ville se ud, hvis hele området skulle graves op.

Når arbejdet udføres, kan kloaksystemet ikke benyttes, hvilket er ens for alle typer af renovering. Men dette kan der dog findes en løsning på, hvis det ikke er muligt at undgå at benytte toiletter osv. i perioden. Der kan nemlig laves en overpumpeløsning, så et driftsstop af kloakken ikke bliver mærkbart for jer.

Under arbejdet vil I muligvis opleve periodiske lugtgener, som sjældent kan undgås, når der arbejdes med kloakeringer. Men det vil være overstået, når processen med strømpeforing er afsluttet.

En overskuelig tidsramme

Men hvor lang tid tager en strømpeforing så? I mange tilfælde vil en strømpeforing af kloak kunne klares på blot en enkelt arbejdsdag.

Det er altså en stor fordel, når man sammenligner med andre former for reparation, hvor der skal graves. Det vil også sige, at det kun vil dreje sig om en enkelt dag hvor jeres kloaksystem skal være ude af drift.

Derfor behøver I ikke skaffe toiletvogne til jeres virksomhed, eller bekymre jer for manglende toiletforhold i hjemmet over længere tid.

Strømpeforing af kloak til alle typer bygninger

Defekte kloakker kan være et problem for alle typer bygninger, uanset om det er skoler, kontorer, beboelse eller industri. Men lige meget hvilken type det drejer sig om, er Aarslef klar til at hjælpe jer med at få jeres kloaksystem op at køre igen.

Hvis du oplever problemer med kloakken, er det utrolig vigtigt at reagere på det, da det i værste fald kan føre til problemer med skadedyr, eller at jeres kloaksystem bliver tilstoppet. Der findes flere forskellige måder at reparere kloakken på, men vil I sikre jer en økonomisk, sikker og problemfri måde at reparere den på, så er strømpeforing af kloakken det rette valg.

For vil I sikre jer en fleksibel løsning, der hurtigt kan tilpasses de rør, der må være i netop jeres bygning, kan man med denne metode, uden problemer, få mange hundrede meter rør fornyet i samme omgang.

strømpeforing

Jeres tilfredshed er vores mål

Vi bestræber os altid på at have glade og tilfredse kunder, og det opnås ikke kun gennem et godt produkt. Det betyder, at vi, udover at tilbyde jer kvalitetssikker strømpeforing, bestræber os på at give jer den bedste service gennem hele processen. Det betyder, at I kan have en god mavefornemmelse hele vejen igennem, når I investerer i strømpeforing til jeres kloakker.

Derfor er I også altid velkomne til at kontakte os, hvis I er i tvivl om, hvorvidt strømpeforing er den rette løsning for jeres kloaksystem. Vores eksperter står altid klar til at uddybe processen og vejlede jer, så I kan få den løsning, der passer bedst til bygningen.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.